Sautētas pupiņas ar šķiņķi florenciešu gaumē
4 personām
Ķiploku daiviņas cep eļļā, līdz tām nedaudz izmainās krāsa.
Ķiplokus izņem no eļļas, uz pannas liek sasmalcinātu šķiņķi un cep
apmēram minūti.
Pievieno pupiņas (pēc izvēles - svaigas vai saldētas), sāli,
piparus, samazina liesmu, pielej 2-3 ēdamkarotes silta ūdens,
uzliek vāku un sautē, līdz pupiņas mīkstas. Saldētas pupiņas
jāsautē maksimums 5, svaigas - 15-30 minūtes. Sāli pievieno pēc
garšas. Pasniedz karstas.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.-
Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Ķiploka daiviņas - 2.gab
- Olīveļļa - 3.ēd.kar.
- Sasmalcināts nežāvēts šķiņķis - 2.ēd. kar.
- Jaunas, svaigas neizlobītas pupiņas - 1.kg
- Vai saldētas pupiņas - 300.g
- Sasmalcināti pētersīļi - 2.ēd. kar.
- Sāls.pēc garšas