Dārzeņu rasols ar olu
Rasolam ne vienmēr jābūt ar gaļu!
Vārītus kartupeļus un burkānus un nomizotus gurķus un ābolus sagriež kubiņos, cieti vārītu olu sasmalcina. Majonēzi samaisa ar skābu krējumu, pieliek grašvielas un iecilā rasola komponentus. Kārto traukā, rotā ar sasmalcinātiem lokiem un olas ceturkšņiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu ēdieni/Ņ. Masiļūne, A. Pasopa.- Rīga: Avots, 1986
Sastāvdaļas
- Sinepes, sāls, cukurs
- Malti melnie pipari
- Kartupeļi - 40.g
- Marinēti gurķi - 30.g
- Āboli - 20.g
- Burkāni - 15.g
- Ola - 1.gab
- Konservēti zaļie zirnīši - 20.g
- Skābs krējums - 25.g
- Majonēze - 25.g
- Loki