Kabaču medaljoni

Kabačos ir daudz vērtīgu uzturvielu – pektīns, kas veicina zarnu trakta darbību un samazina aizcietējumu risku. Pektīni labu uzsāc toksīnus un izvada no organisma kaitīgās vielas, piemēram, mazina tūsku, izvadot sāļus, ja to ir pārāk daudzu. Tāpēc ēdam kabačus pilnām mutēm!
Kabači satur samērā maz kaloriju, tāpēc tiem, kuriem ir nosliece uz lieko svaru, tas būs īpaši noderīgs dārzenis.

FOTO: Shutterstock.com

Kabači satur samērā maz kaloriju, tāpēc tiem, kuriem ir nosliece uz lieko svaru, tas būs īpaši noderīgs dārzenis.

Sastāvdaļas

  • Zaļumi
  • Bazilika pulveris
  • Siers
  • Tomāti
  • Milti
  • Sāls
  • Kabači

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

  1. Nepāraugušus kabačus sagriež 1 cm biezās šķēlēs, pārkaisa ar sāli. Kad izdalās sula, tos apviļā miltos. 
  2. Vispirms katru apcep no vienas puses, tad pagriež ar apcepto pusi uz augšu, uz tās liek tomāta šķēli un siera gabaliņu, uzkaisa sāli un bazilika pulveri. 
  3. Pannai uzliek vāku, samazina uguni. Kad siers pakusis, katram medaljonam uzliek nedaudz zaļumu.

Saistītie raksti