Cepti ziedkāposti ar sieru
Šo ēdienu vari pasniegt gan kā galveno maltīti, gan kā piedevu gaļas vai zivju ēdienam. Vari to papildināt ar dažādām mērcēm vai krējumu.
4–6 personām
25 minūtes sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Sadali kāpostu pa ziedkopām un vāri sālsūdenī piecas minūtes.
Nosusini.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Izkausē cepamajā traukā
sviestu. Sakul olas. Apmērcē katru ziedkopu olās, pēc tam apviļā
rīvmaizē, liec cepamajā traukā un cep desmit minūtes. Pārkaisi ar
sieru un cep vēl piecas minūtes, līdz siers izkusis un
uzburbuļojis.
Pasniedz nekavējoties.
Izmēģini!
Ziedkāposta vietā derēs arī brokoļi vai eksotiskā izskata romanesku
kāposts. Ja dārzeņi jauni, uzmanies ar apvārīšanu – tie var ātri
izjukt. Tādā gadījumā liec tos cepešpannā, vienkārši pārlej ar olu
un pārkaisi ar rīvmaizi. Ja patīk cietāki dārzeņi, vārāmajam ūdenim
pievieno nedaudz etiķa.
Recepte: Ieva Salmane, stils: Ilze Dušele, žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Vidēja ziedkāposta galviņa - 1.gab
- Sāls
- Sviests - 2.ēd.k.
- Olas - 2.gab
- Rīvmaize - 50.g
- Sarīvēts, labi kūstošs siers - 200.g