Dārzeņu sautējums ar žāvētām plūmēm

5.martā sācies gavēņa laiks. Lai organismu pavisam neovājinātu, atsakoties no gaļas un citiem "smagiem" ēdieniem, nepieciešams ļoti pārdomāt savu ēdienkarti. LIDO šefpavāre Ilga Joma iesaka dārzeņu sautējuma recepti gavēņa ēdienkartes paplašināšanai.

Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu. Foto: Inese Stuģe.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu. Foto: Inese Stuģe.

 

Sastāvdaļas:

- Četri lieli burkāni

- 100 grami žāvētu plūmju

- Viens mazs sīpols

- Viena daiviņa ķiploka

- 50 grami sviesta

- Cukurs

- Sāls

Reklāma
Reklāma

- Pipari

- Zaļumi.

Pagatavošana:

Nomizo un smalki sakapā sīpolu, un sarīvē ķiploku. Nomizo burkānus un sagriež rupjos salmiņos. Uzkarsē pannu uz lielas liesmas, tajā izkausē sviestu un ieber sīpolus un ķiplokus. Aptuveni pēc minūtes pievieno burkānus, uzliek pannai vāku un uz vidējas uguns sautē, kamēr tie paliek mīksti.

Kamēr burkāni sautējas, plūmes uzbriedina ūdenī. Kad burkāni gatavi, pārber bļodā, notecina atlikušās taukvielas, pievieno vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pievieno zaļumus, sāli un piparus. Viegli apmaisa ar rokām un ceļ galdā. Sautēšanas procesā sviestam pieliekot cukuru, burkāni karamelizēsies un iegūs pievilcīgu spīdumu. Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas