Trīs ēdieni no svaigiem gurķiem - zupa, uzkoda un dzēriens
Latvijā jau iespējams iegādāties pirmos pašmāju gurķus, kas nozīmē – ir laiks palutināt draugus un ģimeni ar svaigu sezonas uzkodu. Gurķa garšas īpašības ļauj to izmantot dažādos ēdienos, piemēram, pagatavot zupu, uzkodu un pat dzērienu.
Aukstā zupa “Dārznieka valdzinājums” 8 personām
- Katlā smalki sarīvē 4 garos gurķus ar mizu;
- Pievieno divas 350 gramu burciņas ar rīvētām galda bietēm;
- Pārlej ar vienu paciņu provansas majonēzes;
- Sašķidrina ar litru kefīra;
- Tumīgākam virumam sagatavo 6 vārītas olas;
- Sāls un mārrutki pēc pašu vēlmēm;
- Ja zupa ir pa biezu, tad pievieno ūdeni;
- Nodegustē vai laba sanākusi un ceļ galdā!
Uzkoda “Kliģenu sapnis”
- Šķīvī izkārtojam plānās rudzu sausmaizītes;
- Maizīšu vēderiņiem uzklāj svaigo sieru ar marinētiem gurķiem un zaļumiem;
- Pa virsu uzgriež svaigu gurķi un smeķē.
Dzēriens 30 sekundēs
- Krūzē ielej atdzesētu avota ūdeni;
- Nomizo gurķim mizu, sasmalcina un iemet krūzē;
- Samaisa dzērienu un bauda. Gardu muti!
Iesaka atklāj Z/S “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis