Bietes ar valriekstiem jeb phali - gruzīnu gardums
Rudens ir īstais laiks biešu baudīšanai. Ja tradicionālie biešu salāti un borščs apnicis, izmēģini šo gruzīnu uzkodu - phali.
5 porcijām nepieciešams:
500 g sarkano biešu
2 kg biešu lapiņu
700 g valriekstu
1 ķiploka galviņa
200 g koridanda lapas
1 tk. sierāboliņa sēklu
1/2 tk maltu piparu
sāls
Vīna etiķis (ja vēlas)
1 granātābols
Pētersīļi (ja vēlas)
Gatavošana:
Bietes noskalo, liek katlā ar verdošu ūdeni un vāra uz lēnas uguns.
Lapiņas noskalo un apgriež. Lielā katlā uzvāra ūdeni, ieliek biešu
lapiņas un dažas minūtes pavāra.
Lapņas nokāš, nosusina un sablenderē kopā ar bietēm, valriekstiem,
ķiploka daiviņām un koriandra zaļumiem.
Pārkaisa ar sierāboliņu un koriandra sēkliņām. Ja vēlas, nedaudz
pielej etiķi. Visu rūpīgi samaisa.
Biešu biezeni var pasniegt pikās, bumbās vai citā jums tīkamā
veidā, izrotājot ar granātāvolu sēklām un pētersīļa
lapiņām.
Recepte no grāmatas