Fusilli ar baklažāniem pikantā tomātu mērcē
Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīsi.
Izejvielas (4 personām)
- eļļa cepšanai
- 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos
- 1 ēdamkarote Vidusjūras garšvielu maisījuma
- 150g selerijas kātu, sagriezti plānās ripiņās
- 2 nomizotas ķiploka daiviņas, sakapātas
- pēc izvēles - 2 ēdamkarotes konjaka
- 1 baklažāns, sagriezts gabaliņos
- 800g konservētu tomātu
- 2 ēdamkarotes adžikas
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- šķipsna sāls
- 125ml ūdens
- 375g “Dobeles dzirnavnieka” fusilli
- 80g melno olīvu bez kauliņiem
Gatavošana
Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno Vidusjūras garšvielas, seleriju un ķiploku. Maisot turpini cept uz vidējas uguns 3-4 minūtes. Vari pievienot konjaku, ja vēlies, un turpini cept, līdz alkohols ir izgarojis. Pievieno baklažāna gabalus un cep vidēji 5 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.
Pannas saturam pievieno konservētos tomātus, adžiku, brūno cukuru un sāli, kārtīgi samaisi. Visu kopā sautē 10-15 minūtes, līdz baklažāns ir kļuvis mīksts. Ja tomātu mērce top pārāk bieza, pievieno ūdeni un izmaisi, turpini sautēt.
Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāri fusilli aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.
Tomātu un baklažānu mērcē iemaisi melnās olīvas un sautē vēl 2-3 minūtes.
Lielā bļodā liec pastu un pievieno mērci. Liec šķīvjos un pasniedz siltu.
Recepšu un foto autore: Linda Tellgrena, bloga Lindas virtuve autore