Nātru krēmzupa

„Pirmo nātru zupu savulaik būs baudījusi ne viena vien vecmāmiņa – nātres latviešu virtuvē izmantotas arī tālā senatnē, jo uzturvērtības ziņā tās apsteidz visus dārzā audzētos zaļumus un dārzeņus,” stāsta „Restorāna 3” pavārs Ēriks Dreibants. Vērts zināt, ka Latvijā augošās ir ēdamo nātru šķirnes, kas ir teicams dzelzs, kalcija, magnija un kālija avots un ir bagātas ar A un C vitamīnu.

Īstais laika ēst maigās nātru lapiņas - vitamīnu un mikroelementu bumbas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Īstais laika ēst maigās nātru lapiņas - vitamīnu un mikroelementu bumbas

 

Zupa 4 personām 
 

Sastāvdaļas:

  • 400 g jauno nātru
  • 1 šalotes sīpols
  • 1 burkāns (sarīvēts)
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 kartupelis (liels)
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 50 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 2 ēdamk. olīveļļas


Gatavošana:

Uzkarsētā katlā liek sviestu ar eļļu un dažas minūtes apcep sasmalcinātu šalotes sīpolu, ķiplokus un sarīvētus burkānus. Pievieno buljonu, kubiņos sagrieztu kartupeli un vāra, līdz tas mīksts. Pievieno saldo krējumu, nātres un vāra līdz pirmajam burbulim. Nedaudz atdzesē un visu rūpīgi sablenderē.
 


Vērts zināt!

Reklāma
Reklāma

Ēšanai izmanto jaunās nātru lapiņas. Lai nātres nedzeltu, tās jāblanšē vārošā ūdenī dažas sekundes. Nātres var arī kaltēt, un, samaisot ar liepziediem, ziemā būs garda tēja.

 

 

Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015. gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3, un to dibinājuši Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis Brūders un Dana Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis. Veidojot ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara mūsdienīgus.