Kazas siers ar upeņu jaunajām lapiņām
„Lielās upeņu lapas vasarā ierasts pielikt gurķu marinādei, taču pie upeņu krūma ir vērts piestāt jau pavasarī – jaunās lapiņas ir teicams C vitamīna avots, turklāt upenēm tiek piedēvētas tādas īpašas, kas ilgāk saglabājot jaunību,” stāsta pavārs Ēriks Dreibants („Restorāns 3”).
4 personām
Sastāvdaļas:
1 ritulis kūpinātā bio kazas siera „Bērzi”
1 sauja upeņu lapu
2 ēdamk. medus
1 tējk. kaņepju sēklu (grauzdētu)
Gatavošana:
Kazas sieru sagriež šķēlēs. Kaņepju sēklas saberž piestā un samaisa
ar medu. Sieru kārto uz šķīvja, pārlej ar medus mērci un virsū
uzber upeņu lapiņas. Šī ir lieliska pēcpusdienas uzkoda, ko baudīt
ar dzirkstošu bērzu sulu.
Par „Restorānu 3”
„Restorāns 3” durvis vēra 2015.
gada maijā, tas atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3, un to dibinājuši
Latvijā pazīstamie pavāri Ēriks Dreibants, Mārtiņš Sirmais, Uldis
Brūders un Dana Gritāne, restorāna šefpavārs ir Juris Dukaļskis.
Veidojot ēdienkarti un gatavojot maltīti, pavāri lūko, lai ēdienos
arvien vairāk būtu dabas dotās veltes, kuru augšanas procesos nav
iejaucies cilvēks un industrializācija. „Restorāns 3” sadarbojas ar
dabas pazinējiem, lai vēlreiz atklātu un iepazītu mūsu reģionam
raksturīgās un unikālās dabas garšas, kas ēdienus padara
mūsdienīgus.