Griķu putra ar spinātiem un tomātiem podiņā visai ģimenei - bezglutēna recepte

Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa. "Mazais nav lielais" informatīvās kampaņas ietvaros piedāvājam vairākas gardas receptes bez "grēcīgajiem produktiem". Receptes sagatavojusi uztura speciāliste Ksenija Adrijanova. 

Foto: Ksenija Adrijanova

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Ksenija Adrijanova

Nepieciešams (3 porcijām)

  • Griķu putraimi – 1.5 glāze
  • Tomāts – 3 gab
  • Spināti svaigi – 150 g
  • Ūdens – 1.5 glāze
  • Sīpoli, ķiploki, sāls – pēc garšas un vajadzības



Pagatavošana
Griķu putraimus noskalojiet un samaisiet ar sakapātiem spinātiem. Vienam podiņam parasti nepieciešama ½ glāzes griķu. Katrā podiņā pievieno 0.5 glāzes ūdens un ieliek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm. 5 minūtes pirms gatavošanas beigām pievienojam nelielu sviesta pikuci. Ļoti ātri, garšīgi un bez glutēna.

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

Sastāvdaļas