Griķu putra ar spinātiem un tomātiem podiņā visai ģimenei - bezglutēna recepte
Arvien biežāk bērnu ēdienkartē nākas ievērot stingrus ierobežojumus - nedrīkt lietot glutēnu saturošus produktus, olas, pienu vai kādi citu ikdienā tik ierastu un, šķiet, neaizstājamu produktu. Tomēr tas nenozīmē, ka ēdienkarte tāpēc kļūst garlaicīga un vienmuļa. "Mazais nav lielais" informatīvās kampaņas ietvaros piedāvājam vairākas gardas receptes bez "grēcīgajiem produktiem". Receptes sagatavojusi uztura speciāliste Ksenija Adrijanova.
Nepieciešams (3 porcijām)
- Griķu putraimi – 1.5 glāze
- Tomāts – 3 gab
- Spināti svaigi – 150 g
- Ūdens – 1.5 glāze
- Sīpoli, ķiploki, sāls – pēc garšas un vajadzības
Pagatavošana
Griķu putraimus noskalojiet un samaisiet ar sakapātiem spinātiem.
Vienam podiņam parasti nepieciešama ½ glāzes griķu. Katrā
podiņā pievieno 0.5 glāzes ūdens un ieliek cepeškrāsnī uz 30
minūtēm. 5 minūtes pirms gatavošanas beigām pievienojam nelielu
sviesta pikuci. Ļoti ātri, garšīgi un bez glutēna.