Kraukšķīgas, krāsnī ceptas sēnes
Arī sēnes var pagatavot gardi pašas par sevi, ne tikai sautējumos, dažādās uzkodās vai zupās. Ieskaties, kā!
Sastāvdaļām:
1 iepakojums sēņu (~10, maza - vidēja izmēra)
1/3 glāzes mandeļu miltu
1/3 glāzes maltu saulespuķu sēklu
1 tējkarote ķiploku pulvera
1/2 tējk. jūras sāls
1/2 tējk. paprikas
1/4 tējk. kaltētu pētersīļu
1 ēdamk. parmezāna siera
1 liela, sakulta ola
1/2 ēdamk. kausēta sviesta
1 ēdamk. avokādo vai olīveļļas
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Ietauko cepampannu ar avokado vai olīvu eļļu.
- Noskalo sēnes. Blenderī samaļ saulespuķu sēklas līdz pulvera tekstūrai.
- Bļodā sajauc: saulespuķu pulveri, mandeļu miltus, ķiploku pulveri, jūras sāli, papriku, pētersīļus un parmezāna sieru. Visu izmaisa.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu, kurai pievieno izkausētu sviestu. Sakuļ.
- Gatavo sēnes cepeškrāsnij - vispirms izmērcē olas masā, pēc tam miltu un piedevu maisījumā. Liek uz pannas.
- Tās cepeškrāsnī cep ~15 minūtes, ik pa brīdim apgriežot.
Ideja: kraukšķīgo maisījumu kopā ar sēnēm var bērt maisiņā, kur tos sakrata, tad liek uz pannas.