Zirņu vai pupu cepetis
Pākšaugi ir lielisks olbaltumvielu avots, ja uzturā nelieto gaļu. No tām var izcept arī sātīgu cepeti.
Sastāvdaļas:
200 gr. zirņu vai pupu
200 gr. vārītu kartupeļu,
50 gr. rīvmaizes,
1/4 litra piena,
2 olas,
sīpols
sāls.
Gatavošana:
Zirņus vai pupas dienu iepriekš iemērc un vāra, tad tai pašā ūdenī,
kura tie mirkuši, mīkstus. Tad sasmalcina zirņus un kartupeļus, kā
ari sīpolu, izlaižot tos caur gaļas maļamo mašīnu. Piemaisa
rīvmaizi un sakulto olu dzeltenumu, pieliek sāli pēc garšas. Pēc
tam piejauc saputotos olu baltumus, izveido no masas iegarena
kukulīša veidā cepeti un cep to vidējā karstumā apmēram stundu.
Galdā pasniedz uz lēzena šķīvja, izgarnējot ar glīti izgrieztām
vārītu vai skābētu sarkano biešu ripiņām vai sloksnītēm vai arī ar
salātu un pētersīļu lapiņām. Cepetim klāt var dot seleriju
mērci.
Recepte no grāmatas "Veģetārā virtuve. Prakstiska pavāru grāmata"