Lakšu jeb Latvijas savvaļas ķiploku pesto

Savvaļas ķiploks ir viens no pirmajiem aromātiskajiem pavasara zaļumiem, kas aug mežos un prasmīgi iekoptos piemājas dārziņos. Dodoties uz mežu, tos drīkst salasīt savām vajadzībām, bet, tā kā tas ir aizsargājams augs, tirgošanai šo Latvijas kārumu vākt nav atļauts. 

Pesto ar savvaļas ķiploka aromātu

FOTO: Shutterstock.com

Pesto ar savvaļas ķiploka aromātu

No savāktajiem lakšu lastiem var pagatavot latviešu gaumei piemērotu zaļo pesto.

Nepieciešams

  • 2 saišķi lakšu
  • 150 ml olīveļļas
  • 50 g cietā siera (sauja)
  • 100 g Indijas riekstu
  • šķipsna sāls
     

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana
Lakšu lapas noskalo, nosusina un nolauž kātiņus. Lapas liek blenderī, pakāpeniski, pa vairākām reizēm lej klāt olīveļļu un sablendē. Tad pieber riekstus un sablendē. Beigās pieber uz smalkās rīves sarīvētu sieru, sāli un vēlreiz visu sablendē. Masu liek burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Lai labi garšo!

 

Sastāvdaļas