Sautēti lapu kāposti ar zemesriekstu sviestu
Vienkārša recepte, bet garšīgs rezultāts. Zemesriekstu sviesta vietā var izmantot arī parasto, tad būs maigāka garša.
Sastāvdaļas
2 porcijas; 45 minūtes
- 500 g notīrītu, sakapātu lapu kāpostu
- 1–2 sīpoli
- 2 ķiploka daiviņas
- 3 ēdk. eļļas
- 3 ēdk. zemesriekstu sviesta
- 150–200 ml dārzeņu buljona
- 1 tējk. romiešu ķimeņu
- 1 tējk. sinepju sēklu
- ½ tējk. maltas asās paprikas
- sāls
Pagatavošana
1. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sakapā.
2. Katlā sakarsē eļļu, viegli apsautē sīpolus un ķiplokus un pievieno kāpostus. Apcep un pielej buljonu.
3. Pievieno garšvielas un sautē kāpostus mīkstus. 5 minūtes pirms beigām iemaisa zemesriekstu sviestu.
No žurnāla "100 Labi Padomi"