Saldie kartupeļu čipsi ar tomātu mērci
Saldā kartupeļa čipsi ir lieliska uzkoda visādiem dzīves gadījumiem. Droši eksperimentē ar mērcēm, veikalos ir plašs kečupu un tomātu mērču piedāvājums, atrodi to, kas garšo vislabāk tieši tev.
Pagatavošana (30 minūtes)
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Ar cepampapīru izoderē
plāti.
- Nomazgā un sagriez resnos salmiņos saldo kartupeli; ja
netraucē, griez ar visu mizu. Sagrieztos kartupeļu salmiņus liec uz
plāts, pārslaki ar ēdamkaroti olīveļļas, izmanīgi samaisi, pārkaisi
ar sāli un pipariem, vienmērīgi izklāj pa plāti. Reizi pa reizei
apmaisot, cep 30 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
- Uzkarsē mazu panniņu, lej tajā atlikušo eļļu, pievieno sīpolus
un ķiplokus, un apmaisot cep 3 minūtes. Visbeidzot iemaisi tomātu
mērci.
- Pasniedz saldā kartupeļa čipsus ar pikanto tomātu mērci.
No portāla Jauns.lv