Burkānlašu maizītes
Alternatīva lasim, ko kvalitatīvu nemaz nav tik vienkārši nopirkt, ir dabai draudzīgās burkānlašu maizītes. Ar recepti savā vegāniskā uztura blogā dalās "Mr. Magpie" autore Ieva.
Sastāvdaļas
- 3 lielus burkānus
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 1 tējk. šķidros dūmus
- 1 ēd.k. sojas mērci
- 1/2 tējk. sāls
- 3 ēd.k. citrona sulas
- pusi no nori lapas
Pagatavošana
Veselus, nomazgātus, nemizotus burkānus novāra. Nav jābūt pavisam mīkstiem, tikai tik daudz, lai var ar dakšu viegli iedurt. Kad burkāni padzisuši, sagriež smalkās strēmelēs. Mans īpašais triks – izmantot siera nazi! Sanāk perfekti plānas šķēlītes, miza pati nolobās.
Traukā samaisa marinādes sastāvdaļas, pievieno smalki sagrieztu nori lapu (to es daru ar šķērēm – sagriežu kā papīru), pārlej visu burkāniem un liek ledusskapī marinēties vismaz pāris stundas, vislabāk – uz nakti.
Ēd uz maizītēm, ietītu lavašā, ietītu suši. Papildina ar sīpoliem, kaperiem, dillēm, citronu, melanjiem pipariem.