Burgeri ar austersēnēm
Viena no populārākajām sastāvdaļām veģetāriem burgeriem vai kebabiem ir austersēnes. Tās var izmantot, aizstājot plucinātu gaļu.
Sastāvdaļas:
- burgeru maizītes
- siers (vegāniskā versijā - Violife čedaras siers)
- gurķu un sinepju mērce
- marinēts gurķis
- tomāts
- ledus salāti
- austersēnes (parasti nopērkamas veselā iepakojumā Rimi)
- sarkanais sīpols
- ķiploks
- etiķis
- gaļas garšviela
- sāls, pipari
- timiāns
Pagatavošana:
- Austersēnes saplucina smalkākos gabaliņos.
- Smalki sagriež vienu nelielu sīpolu un liek cepties pannā kopā ar austersēnēm.
- Kad tie nedaudz apcepti, pievieno garšvielas un tējkaroti etiķa.
- Cepšanas beigās pievieno divas ķiplokdaivas un vēl nedaudz apcep.
- Tad no abām pusēm apcep burgermaizītes, uz apceptās puses liek siera šķēli un brītiņu pacep uz pannas.
- Maizītes noņem no pannas un turpina kārtot burgera pildījumu: sieram pa virsu liek nedaudz gurķu un sinepju mērci, tad tomātu šķēles, ar sīpoliem apceptās austersēnes, marinēta gruķa šķēles, salātlapu.