Kraukšķīgie cukini plācenīši
Recepti, kā pārvērst kabaci vai cukini kraukšķīgos, gardos plācenīšos, piedāvā tētis Normunds.
Sastāvdaļas:
- Kabacis 1 kg
- Sāls 1 ēdamk
- Olas 2 gab
- Ķirbju sēklu milti 1 ēdamk
- Kvinojas milti 3 ēdamk
- Eļļa cepšanai
Porcijas 4
Gatavošanas laiks 25 minūtes
Pagatavošana:
- Sarīvē kabaci un pārkaisi ar sāli.
- Nogaidi 2 minūtes, lai sāls reaģē ar dārzeni un sāk sulot.
- Izspied pēc iespējas sausāku kabača masu no ūdens.
- Lieko ūdeni izlej.
- Kabača masai pievieno olas, ķirbju sēklu miltus un kvinojas miltus.
- Cep uz pannas sakarsētā eļļā.
- Skaties, lai eļļa būtu tik daudz, lai cepšanās laikā to redzētu. Ja eļļa būs par maz, plāceņi neizdosies tik kraukšķīgi, tāpēc piešauj taukvielas nedaudz vairāk.
- Pēc cepšanas plāceņus vari nosusināt no liekās eļļas papīra dvielī.
- Pasniedz ar krējumu vai ievārījumu.