Ziedkāposti Singapūras gaumē
Sastāvdaļas
- Viens vidēji liels ziedkāposts
- 2 ēdk. kartupeļu ciete
- 4 ēdk. kviešu milti
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 1 paciņa (120g) Blue Dragon Saldskābās mērces
- Neliels gabaliņš svaiga ingvera saknes
- 1 ēdk. sojas mērces
- 2 ēdk. Mango čatnija
- 2-3 ķiploka daiviņas
- Aptuveni1 glāze ūdens
- Eļļu cepšanai
Pagatavošana (40 min 4 porcijas)
Vispirms sadali ziedkāpostu mazākās rozetēs.
Bļodā samaisi cepamo pulveri, miltus, kartupeļu cieti un pievieno ūdeni. Mīklai pēc biezuma jālīdzinās pankūku mīklai. Šai masai pievieno ziedkāpostu gabaliņus un labi samaisi.
Ņem dziļu pannu, tajā uzkarsē eļļu un pa daļām pievieno ziedkāpostus. Kad tie eļļā apvārtījušies, ņem ārā. Šeit lieti noder fritējamais trauks vai putu karote.
Kamēr ziedkāpostiņi dziest, tikmēr citā pannā (vai tajā pašā, bet ar daudz mērenāku eļļas daudzumu) apcep ķiploku un rīvētu ingveru. Pievieno visas trīs mērces: sojas, mango un saldskābo Zilā Pūķa mērci. Kad mērces burbuļo, pievieno ziedkāpostus. Var pievienot lociņus vai citus zaļumus. Ziedkāpostu kraukšķīgums nesaglabājas ilgi, jāēd uzreiz.