No kādiem dārzeņiem pagatavot gardu biezeni? Trīs recepšu idejas
Burkānu un saldo kartupeļu biezenis
(30 minūtes, 4 personām)
Sastāvdaļas:
2 burkāni;
4 saldie kartupeļi;
2 cm ingvera saknes;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
2 ēd. k. gī sviesta;
150 ml kokosa krēma.
Pagatavošana
Nomizo saknes un sagriez mazākos gabalos. Liec katlā, pievieno rīvētu ingveru, sāli un ūdeni. Novāri, lai saknes mīkstas, un nokās šķidrumu. Ar blenderi samal un liec karsēt, pievieno kokosa krēmu un gī sviestu. Maisi, līdz iegūsi krēmīgu biezeni. Šis biezenis būs ideāls ar zivi un jūras veltēm, kā arī ar putna gaļu.
Ziedkāpostu un zaļo zirnīšu biezenis
(30 minūtes, 4 personām)
Sastāvdaļas:
1 mazs vai puse liela ziedkāposta;
1/3 selerijas saknes;
200 ml piena;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
150 g atlaidinātu zaļo zirnīšu Rimi;
70 g sviesta.
Pagatavošana
Sagriez selerijas sakni un saplucini ziedkāpostu mazākos gabaliņos. Liec katlā, pielej pienu un ūdeni tik daudz, lai nosedz dārzeņus. Pieber sāli un vāri, līdz viss mīksts. Nokās šķidrumu un liec dārzeņus atpakaļ katlā, pievieno sviestu un saspied ar stampu. Pieliec zirnīšus un uzsildi. Ideāli garšos ar zivīm un cepešiem.
Biešu un kartupeļu biezenis
(30 minūtes, 4 personām)
Sastāvdaļas:
2 bietes;
6 kartupeļi;
ūdens pēc nepieciešamības;
sāls pēc garšas;
50 g sviesta;
100 ml piena;
1⁄2 tējk. ķiploku pulvera.
Pagatavošana
Sagriez bietes četrreiz mazākos gabalos nekā kartupeļus un liec vārīties kopā. Kad bietes un kartupeļi mīksti, nokās šķidrumu. Katlā lej siltu pienu ar sviestu un ķiploku pulveri. Sastampā biezeni. Tas ideāli garšos ar cepeti vai kūpinātu gaļu un desām.