Jauno kabaču uzkoda ar kraukšķīgu siera garoziņu

Pirmie kraukšķīgie, maigie kabacīši apēdami gardu muti.
Jauno kabaču sendvičs.

FOTO: Publicitātes foto

Jauno kabaču sendvičs.

Šī ir recepte, kā pagatavot kabaču sendvičus ar staipīgu sieru iekšā un kraukšķīgu siera – rīvmaizes garoziņu no ārpuses.
 

Sastāvdaļas:

Cietais siers – 200 gr
Rīvmaize – 1 glāze
Olas – 2 gab.
Provansas garšvielas – pēc garšas
Paprikas pulveris – pēc garšas
Jaunie kabači – 3 gabali
Milti – 70 grami
Parmezāna siers – 200 gr
Ķiploki – 1 daiviņa
Sāls – pēc garšas


Pagatavošana:

Nomazgā kabačus, nogriez kātiņus, nosusini un sagriez gareniskās apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs. Kabačus apkaisa ar sāli un atstāj 20 minūtes atbrīvotos no liekā šķidruma.
 

Reklāma
Reklāma


Sagriež cieto sieru apmēram tikpat biezās šķēlēs. Veido sendviču – viena kabaču šķēle, viena siera šķēle, virsū atkal kabača šķēle. 


Bļodā sakuļ olu, pievieno rīvmaizi ar rīvētu parmezāna sieru, paprikas pulveri un rīvētu ķiploku.


Kabaču sviestmaizes apvārta miltos, tad olā un rīvmaizē. Izliek uzkodas uz cepšanas paplātes un liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz 25 - 30 minūtēm.

 

Lieliski garšo ar skāba krējuma mērci.