Gardais kabaču lečo – pārbaudīta recepte no šefpavāra
Kamēr kabači turpina savu uzvaras gājienu, izmēģini no tiem pagatavot lečo, ko var ēst kopā gan ar gaļas ēdieniem, gan pievienot graudaugu, pupiņu ēdieniem.
Kabači ir ļoti veselīgi — tie satur C vitamīnu, un virkni minerālvielu – varu, dzelzi, fosforu, kalciju un magniju.
Nepieciešams
- 1 kabacis, ap 1,5-2 kg smags
- 1 liels vai 4 mazie japāņu baklažāni
- 2 gab. sarkanas paprikas
- 1 ķiploks
- 100 ml olīveļļas
- Sāls pēc garšas
- 350 g paprikas mērce Ajvar (maigo vai ar čili pēc izvēles), var aizvietot ar tomātu mērci.
Pagatavošana
Kabacim nomizo mizu, iztīra sēklas.
Sagriez kabaci kubiņos, sagriez baklažānus, sarkano papriku. Pievieno ķiploka šķēlītes un olīveļļu.
Visu cep sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.
Izņem no krāsns un pievieno paprikas mērci, samaisi un liec atpakaļ cepeškrāsnī vēl uz 10 minūtēm.
Pasniedz ar iecienītākām piedevām vai kā piedevu zivs vai putna gaļai.
Glabā atdzesētu ledusskapī līdz pat 2 nedēļām.