Sparģeļi ar olām

Kur likt pāri palikušās olas pēc Lieldienām? Rimi Gardēži piedāvā svaigu un veselīgu ideju, kas noderēs Lieldienu olu krājumu likvidēšanai.
Labākais, ko darīt ar pāri palikušajiem produktiem – izlietot tos citu ēdienu pagatavošanai.

FOTO: Publicitātes foto

Labākais, ko darīt ar pāri palikušajiem produktiem – izlietot tos citu ēdienu pagatavošanai.

Gatavošanas laiks 20 minūtes, 4 porcijas.

 

Nepieciešams:

  • 800 g zaļo sparģeļu
  • 6 cieti vārītu olu dzeltenumi
  • Jūras sāls pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Mērcei:

  • 40 ml olīveļļas Extra Virgin
  • 3 ķiploka daiviņas (smalki sakapātas)
  • 1 tējk. sakapāta rozmarīna

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Pannā liec visas mērces sastāvdaļas, sāli un piparus un sildi uz ļoti mazas liesmas 15 minūtes. 

Uzvāri katlā ūdeni, kad tas burbuļo, pieliec sāli un liec iekšā sparģeļus uz 2 minūtēm. Kamēr tie vārās, sagatavo aukstu ūdeni. Tiklīdz sparģeļu vārīšanās laiks pagājis, izcel tos no karstā ūdens un liec aukstajā, lai tie pārstātu gatavoties. Kad tie atdzisuši, nokās, liec traukā, pārlej ar eļļu, pārkaisi ar sadrupinātām olām un pasniedz.

 

Izdomāt, ko pagatavot no pāri palikušajiem svētku galda produktiem, palīdzēs arī Rimi mākslīgā intelekta šefpavārs jeb digitālais rīks “Iztukšo savu ledusskapi”, kas bez maksas pieejams šeit. Balstoties uz galvenajiem gardas maltītes pamatprincipiem, tas piedāvā teju neskaitāmu recepšu klāstu, kas piemēroti visdažādākajām gaumēm, arī vegāniem un veģetāriešiem.

Saistītie raksti