Pankūkas ar spinātiem un lociņiem
Raugies, lai zaļumi būtu pietiekami sīki sakapāti, – tad mīklai būs viendabīgāka konsistence un pankūkas sanāks glītākas un garšīgākas. Piedevās labi garšos jogurta mērce vai kefīrs ar garšvielām.
Vajadzēs:
- 400 g svaigu spinātu
- 100 g smalki sakapātu lociņu
- 350 ml piena
- 170 g miltu
- 2 olas
- 1 tējk. cepampulvera
- saulespuķu eļļa cepšanai
- šķipsniņa sāls un maltu melno piparu
Gatavošana
- Spinātus blanšē verdošā sālsūdenī, pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī, rūpīgi notecina un izspiež lieko šķidrumu. Lapas smalki sakapā.
- Olas sakuļ ar pienu, sāli un pipariem. Iemaisa spinātus un lociņus.
- Pakāpeniski iesijā miltus kopā ar cepampulveri un maisa, lai izveidojas pabieza mīkla.
- Ar ēdamkaroti liek mīklu sakarsētā un ieeļļotā pannā un uzmanīgi apcepj pankūkām vienu, pēc tam otru pusi.