Pastinaku daiviņas šefpavāra Raimonda Zommera gaumē
Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka ierasto svētku ēdienu klāstu papildināt ar kādu neierastu, bet reizē ļoti vērtīgu sastāvdaļu – pastinaku, ko raksturo kā neapgūtu, taču garšīgu un veselīgu dārzeni. Svarīgi, ka šis dārzenis garšos arī bērniem.
Sastāvdaļas:
- 1 kg pastinaki
- 2 ēdamkarotes medus
- 2 ēdamkarotes eļļa
- Sāls – pēc garšas
Pagatavošana
- Pastinakus rūpīgi nomizo un sagriež daiviņās.
- Daiviņas izklāj uz cepešpannas, apsmērē ar medu un eļļu, kā arī apber ar nedaudz sāli.
- Daiviņas liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 15–20 minūtes, līdz tās paliek zeltaini brūnas un kraukšķīgas.