Veģetārās 25 minūšu vakariņas
Recepti piedāvā divu bērnu mamma un gatavošanas entuziaste Eva Lanka.
Saldētavā iesaku vienmēr pa rokai turēt dārzeņus un to maisījumus, kārtaino mīklu un arī kādu pelmeņu paka. No šiem produktiem vienmēr var pagatavot ātru maltīti. Šoreiz dārzeņi ar pērļu grūbām un turku zirņiem. Pērkot dārzeņu maisījumus, pievēršu uzmanību, lai tie būtu pēc iespējas krāsaināki un dažādiem dārzeņiem bagāti. Tādējādi arī gatavā maltīte izskatās košāka, kā arī apetīti rosinošāka.
No norādītā sastāvdaļu daudzuma sanāks ātras vakariņas 4 izsalkušajiem. Aptuvenais gatavošanas laiks ir 20 – 25 minūtes.
Sastāvdaļas
- 450 gr jeb 1 paciņa dažādu saldēto dārzeņu maisījums (šoreiz izmantojām Lidl veikalā nopērkamo),
- 1 burciņa vai 2 mazās bundžas konservēti turku zirņi,
- 150 g pērļu grūbas,
- Garšvielas pēc vēlēšanās – sāls, maltie melnie pipari,
- Dažas ēdamkarotes skābā krējuma.
Pagatavošana
Katliņā sālsūdenī liek vārīties pērļu grūbas, pa to laiku sagatavo dārzeņu maisījumu. Sakarsē pannu un apcep tos, vadoties pēc norādēm uz iepakojuma. Turku zirņus noskalo aukstā ūdenī. Kad dārzeņi jau gandrīz mīksti, tiem pievieno klāt noskalotos turku zirņus. Apmaisa un nedaudz pasautē. Pēc tam liek klāt novārītās pērļu grūbas, pievieno garšvielas un krējumu. Visu, ik pa laikam apmaisot, pasautē. Pasniedzot var nedaudz uzkaisīt rīvētu sieru.