Biešu pastas mērce (pagatavo lielākā daudzumā un sasaldē)
Iedvesmai recepte, ko var sagatavot lielā daudzumā un sasaldēt vēlākam laikam. Noderīgi gan topošajām māmiņām, kurām pēc bērna piedzimšanas nebūs ne īsti vaļas pavadīt laiku virtuvē, gatavojot maltītes, gan arī darbos aizņemtajiem, kuri priekšroku dod veselīgai vakariņu maltītei.
Sastāvdaļas:
(4 personām)
- 450 g vārītu biešu
- 50 g cietā siera
- 150 g augu piena vai saldā krējuma
- 1 ķiploka daiviņa
- Sāls, pipari
Pagatavošana
- Bietes liec blenderī un sablendē kopā ar pienu, ķiploku, sāli, pipariem.
- Mērci lej katlā un uzvāri. Kad tā ir savārīta, pievieno sieru.
- Mērci pasniedz kopā ar grūbām vai pastu.