Cepeškrāsnī gatavoti kabaču plāceņi ar sieru

Katru gadu kabaču laikā cenšos atrast arvien jaunas receptes, lai bagātīgo ražu apēstu iespējami daudzveidīgāk. Tā kā abi mani bērni ir gana izvēlīgi ēdāji, receptei jābūt arī tādai, lai viņiem nerodas tūlīteja pretreakcija ar izsaucienu – fū, šito es neēdīšu! Pankūkas viņi ēd vienmēr, tāpēc tajās var paslēpt vis kaut ko, arī kabačus. Un ja vēl pievienots siers, kas abiem dikti garšo, šķīvji iztukšojas itin naski. Šoreiz pat cepu papildporciju, jo no minētā produktu daudzuma man sanāca vien 9 pankūciņas, kas aši pazuda punčos.
Šogad kabaču laikam interneta dzīlēs atrastā recepte ieguls mūsu ģimenes recepšu grāmatā uz palikšanu, jo šīs pankūciņas par labu esam atzīst visi – arī citkārt dikti izvēlīgie ēdāji.

FOTO: Shutterstock.com

Šogad kabaču laikam interneta dzīlēs atrastā recepte ieguls mūsu ģimenes recepšu grāmatā uz palikšanu, jo šīs pankūciņas par labu esam atzīst visi – arī citkārt dikti izvēlīgie ēdāji.

Vajadzēs:

  • Nelielu kabaci (aptuveni 350 g)
  • 100 g siera
  • 2 olas
  • 2 ēdamk. miltu
  • tējkaroti cepamā pulvera
  • sāli pēc garšas

 

Reklāma
Reklāma

 

Gatavošana

  1. Kabaci nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Pievieno sarīvētu sieru, abas olas, sāli un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisa. 
  3. Cepešpannu pārklāj ar cepamo papīru un ar karoti liek pankūciņas.
  4. Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā aptuveni 20–30 minūtes. Plāceņi ir gatavi, kad kļūst zeltaini brūni. Var ēst tāpat vai pasniegt ar krējumu, salātiem, zaļumiem vai jebko citu, ko sirds kāro. 

Saistītie raksti