Bez cepšanas un vārīšanas – gardums no svētkos pāri palikušajiem zirņiem

Ja Ziemassvētku vakaram savārīts par daudz zirņu, te veselīga un dikti garšīga ideja, ko ar tiem iesākt. Recepti atklāj sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.
No neapēstajiem zriņiem var pagatavot gardu našķi.

FOTO: Shutterstock.com

No neapēstajiem zriņiem var pagatavot gardu našķi.

Nepieciešams:

  • Divas glāzes vārītu pupu vai pelēko zirņu, 
  • 1/5 glāzes smalki sakapātu riekstu pēc izvēles, 
  • 1/5 glāzes iepriekš izmērcētu smalki sagrieztu žāvēto augļu – plūmes un aprikozes, 
  • kakao, 
  • medus pēc garšas, 
  • maltas linsēklas vai kamas milti, 
  • maltas kaņepes, linsēklas, kamas vai ķirbju milti bumbiņu apviļāšanai, 
  • kanēlis, 
  • malts kardamons, 
  • kaltēts ingvers, 
  • rīvēta citrona vai laima miziņa pēc izvēles.

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

  1. Pupiņas vai zirņus sablendē. Blendēšanas laikā var nedaudz pievienot ūdeni. Masa būs ķepīga. 
  2. Pievieno 4–5 ēdamkarotes kakao, medu, linsēklas un žāvētos augļus un garšvielas. 
    Masu viendabīgi samaisa un veido nelielas bumbiņas. 
  3. Bumbiņas apviļā pēc izvēles kakao, maltajās linsēklās, kaņepēs vai kamā. Var izmantot arī smalki saberztus riekstus vai ķirbju miltus. 
  4. Liek uz šķīvja un ievieto ledusskapī. Šādas bumbiņas var sasaldēt un izmantot pēc nepieciešamības.

Saistītie raksti