Vegāniskā un sildošā Tom Kha zupa ar nūdelēm Kašera izpildījumā
Kaut arī gatavošana nav modes mākslinieka Kašera spēcīgākais talants, viņš izmēģina jaunu recepti un kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski savam dzīvesbiedram Jānim Miņinam un draudzenei Dacei gatavo eksotisko vegānisko Tom Kha.
Kašers atzīst, ka ir slikts gatavotājs, tāpēc parasti šo nodarbi uztic Jānim. Draugus un radus viņš ar ēdienu lutina ļoti reti, un tad tas ir gadu gaitā rūpīgi izkoptais trīs kārtu mielasts, kas sastāv no zaļo zirnīšu biezzupas ar bekonu, pūdēto sieru un redīsu dīgstiem, laša īpašā marinādē ar dārzeņiem un paša gatavota banānu saldējuma.
Savam dzīvesbiedram Jānim un draudzenei Dacei viņš šoreiz gatavo lētu, eksotisku un ļoti garšīgu vegānisku ēdienu – sildošo, austrumniecisko Tom Kha zupu.
3 cilvēkiem, gatavošanas ilgums: 30 min
Izmaksas: 5,37 EUR (1,79 EUR uz cilvēku)
Nepieciešams:
- 150 g burkānu
- 50 g seleriju kātu
- 50 g saldētu zaļo zirnīšu
- 200 g šampinjonu
- 30 g kale kāposta
- 3 porcijas rīsu nūdeļu
- 400 ml kokosriekstu piena
- saulespuķu eļļa cepšanai
- 1 dārzeņu buljona kubiņš.
Garšvielas:
- 20 g ingvera
- 5 g čili pipara
- 1 citrona sula
- ½ sarīvētas citrona mizas
- 2 ķiploka daiviņas
- garšvielas pēc izvēles
- ½ tējk. cukura.
Pagatavošana
- Sagriež burkānu un seleriju, apcep eļļā. Pievieno 1,5 l ūdens un vienu buljona kubiņu.
- Saspiež piestā, smalki sakapā vai sablendē garšvielas. Apcep šampinjonus, pievieno garšvielu pastu un liek klāt zupai.
- Nogaršo buljonu, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli vai citrona skābumu.
- Tad iemaisa zirnīšus, kale kāpostu un nūdeles. Atstāj ievilkties 3–5 minūtes un pasniedz siltu.