Lēti, ātri un vegāniski – cepti rīsi ar dārzeņiem
Ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi! Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka vienkāršu un lētu recepti, kas garšo lieliski.
2 personām
Pagatavošanas laiks: 10 min
Sastāvdaļas:
- 250 g saldētu dārzeņu (pēc izvēles)
- 300 g novārītu rīsu
- 1 ēdamk. sezama sēklu
- 30 ml augu eļļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1/2–1 čili pipars
- Sāls pēc garšas
- 1 citrons
Pagatavošana
Uz pannas bez eļļas liek grauzdēties sezama sēklas. Kad tās apgrauzdējušās viegli zeltainas, pannā lej eļļu un liek sakapātu ķiploku ar čili. Nedaudz pacep un pievieno dārzeņus. Kad tie izsiluši, pievieno novārītos rīsus un sāli, sacep un piespiež citrona sulu pēc garšas.