Vegānais wok ar sēnēm un dārzeņiem, kas garšos arī visēdājiem
Pavisam vienkārša un ātri pagatavojama recepte no Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska pūra lādes.
2 personām
Pagatavošanas laiks: 20 min
Pamata sastāvdaļas:
- 100 g šampinjonu vai citu sēņu pēc izvēles
- 200 g saldēto “wok” dārzeņu
- 40 ml augu eļļas
- 150 g vegāno nūdeļu
Mērces sastāvdaļas:
- 100 ml saldās čili mērces
- 10 g gaišās sojas
- 1 tējkarote citrona sulas
- 1 ēdamkarote augļu ievārījuma
- 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
- 1/2 tējkarotes malta ingvera
Gatavošana
Šoreiz viss ļoti vienkārši – sajauc visas mērces sastāvdaļas, sagriež sēnes, novāra nūdeles. Sakarsē pannā eļļu un apcep sēnes, tad pievieno dārzeņus un mērci, pašās beigās – nūdeles, garšām un aromātiem sajaucoties brīnišķīgā buķetē.