Maciņam draudzīga vegāniska recepte – spageti ar sojas un sarkano pupiņu mērci

Šefpavārs Normunds Baranovskis atklāj vienkāršu, sātīgu un vegānu recepti, kas izmaksās ne vairāk kā piecus eiro.
Ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi!

FOTO: Publicitātes foto

Ēst un gatavot vegānisku maltīti nebūt nenozīmē dārgi!

4 porcijas
Pagatavošanas laiks: 1 h

 

Sastāvdaļas:

  • 300 g spageti
  • 300 g sarkano pupiņu (novārītu)
  • 50 g sojas granulu
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • Sāls pēc garšas
  • Eļļa cepšanai
  • 400 ml tomātu savā sulā
  • 1 tējkarote tomātu pastas
  • 1 ēdamkarote adžikas
  • 250ml ūdens

 

Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana

  1. Smalki sagriež burkānu un sīpolu, ķiploku sakapā. 
  2. Pannā ar eļļu liek cepties sīpolu ar burkānu. Pievieno ķiploku, sojas granulas un tomātu pastu. 
  3. Pielej ūdeni, liek klāt tomātus, sāli, adžiku, cukuru un pupiņas. 
  4. Līdzko mērce sāk vārīties, pannu liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 40 minūtēm vai turpina vārīt tādu pašu laika sprīdi, ik pa laikam maisot. 
  5. Vienlaikus novāra pastu un pasniedz ar mērci.

Saistītie raksti