Recepte, kad galīgi nav spēka rosīties virtuvē: kā garšīgi pagatavot saldētus dārzeņus

Saldētos dārzeņus pagatavot ir ļoti viegli! Un tos var izmantot ne tikai zupās. Šeit ir recepte, kā uz pannas garšīgi pagatavot saldētus dārzeņus.
Saldētu dārzeņu gatavošana uz pannas.

FOTO: Lība Smildziņa

Saldētu dārzeņu gatavošana uz pannas.

Mums saldētavā parasti stāv pāris paciņas saldēto dārzeņu – lai ātri var tikt pie silta ēdiena arī tad, ja ir steiga. Tāpat iesaku šo recepti ierādīt ģimenes skolas vecuma bērniem –lai veselīgu maltīti var paši pagatavot skolēnu brīvlaikā.

 

Pagatvošanas laiks: 10 minūtes

 

Sastāvdaļas:

  • 400 g saldētu dārzeņu
  • 14g jeb 1/2 paciņas garšvielu maisījuma “Santa Maria Fajita original” (var izmantot jebkuru savām garšas kārpiņām tīkamu garšvielu maisījumu)
  • nedaudz eļļas cepšanai
  • sojas mērce (nav obligāti)

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana:

 

  1. Uz pannas uzsilda eļļu, pievieno saldētus dārzeņus. Sākumā tie ir jāatkausē, tāpēc iesaku vispirms tos karsēt uz zemākas uguns. 
  2. Cepšanas laikā pievieno garšvielu maisījumu. Lai dārzeņi būtu sāļāki, var pievienot sojas mērci. Tas viss, izbaudi!

 

Dārzeņus var ēst vienus pašus, servēt ar makaroniem (šo kombināciju es izvēlos visbiežāk), rīsiem, zivi, gaļu u.c. pēc izvēles. 

Saistītie raksti