Ātrā uzkoda vasaras vakariem – kabaču nūjiņas siera panējumā

Mūsu ģimenes vasaras ēdienkarte nav iedomājama bez pašu (vai draugu) dārzā izaudzētiem kabacīšiem un cukini. Tā kā bērni tos ēd pagatavotus tikai viņiem pieņemamā veidā, mūsmājās top kabaču nūjiņas siera panējumā.
Recepte, kas garšo gan lieliem, gan maziem.

FOTO: Shutterstock.com

Recepte, kas garšo gan lieliem, gan maziem.

Sastāvdaļas:

  • Kabači vai cukini;
  • Garšvielas – es izmantoju ķiploksāli un sezama-lakšu sāli, taču kabaču nūjiņas labi garšo arī ar sarkanās paprikas pulveri, smalcinātiem kaltētiem pētersīļiem un citām garšvielām, kas pašiem iet pie sirds;
  • Eļļa, vislabāk olīveļļa;
  • Milti;
  • Rīvēts cietais siers.

 

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Kabačus vai cukini sagriež garenos gabalos (var nomizot, var atstāt mizu, ja plāna), liek bļodā, apslaka ar eļļu un sajauc. 
  2. Pievieno garšvielas, nedaudz miltus un rīvētu cieto sieru, visu rūpīgi sajauc. 
  3. Kārto uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru, un liek iepriekš līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. 
  4. Cep aptuveni 20 minūtes.
  5. Gatavus ēd tāpat vai ar kādu mērcīti, vai kā piedevu pie kādiem pamatēdieniem.

Saistītie raksti