Cepti ziedkāpostu steiki ar koriandru. Recepte tiem, kas labprāt gatavo uz grila

Jaunas garšas, ko izmēģināt šajā grila sezonā!
Ziedkāpostu steiki ir iecienīts ēdiens veģetāriešu vidū un to var pagatavot daudz dažādos veidos, tostarp arī tos marinējot līdzīgi kā gaļu.

FOTO: Publicitātes foto

Ziedkāpostu ''steiki'' ir iecienīts ēdiens veģetāriešu vidū un to var pagatavot daudz dažādos veidos, tostarp arī tos marinējot līdzīgi kā gaļu.

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 1 ziedkāposts
  • 1 šķipsniņa “Kania” karija 
  • 1 šķipsniņa “Kania” kurkumas
  • 6  ēdamkarotes  olīveļļas
  • 20 g “Kania” malta koriandra 
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 10 g ingvers
  • 1 ēdamkarote “Alesto” zemesrieksti
  • Sāls, pipari un cukurs pa šķipsniņai

 

Pagatavošana

Reklāma
Reklāma
  • Nomazgā ziedkāpostus, noņem lapas un kātiņu. Novieto kāpostus uz darba virsmas un sagriez apmēram 2 cm biezās šķēlēs jeb steikos, sākot no ziedgalviņas vidus.
  • Bļodā sajauc karija pulveri, kurkumu, sāli un piparus ar 2 ēdamkarotēm eļļas. Ar šo marinādi bagātīgi pārlej ziedkāpostu steikus. Tad cep tos uz grila aptuveni 8 minūtes no katras puses, līdz steiki kļūst zeltaini brūni.
  • Tikmēr notīri un sakapā ingveru un ķiplokus, rupji sasmalcini zemesriekstus. Liec blenderī kopā ar koriandru, atlikušo eļļu un sablendē vienmērīgā pesto šķidrumā. Ja nepieciešams, šķidrināšanai pielej nedaudz ūdens. Sāli, piparus un cukuru pievieno pēc garšas.
  • Noņem gatavos ziedkāpostu steikus no grila, kārto uz šķīvjiem un tad pārlej ar koriandra un zemesriekstu pesto.

Saistītie raksti