No Kadagas pārvesta recepte – omlete ar kabačiem un burkāniem
Sākoties kabaču sezonai, runas par un ap šī dārzeņa gatavošanu nerimst pat baseina ballītē. Tā arī es tiku pie jaunas receptes, kas jau ierakstīta manā virtuves kladītē – no Kadagā dzīvojošajiem draugiem aizgūtā maltītes ideja patīk mūsu visu garšas kārpiņām, ja vien dārzeņi omletē ir sarīvēti.
Sastāvdaļas
- Kabacis
- Burkāni
- Olas
- Apmēram ēdamk. piena
- Garšvielas (es lietoju sāli un maltu muskatriekstu)
- Sviests cepšanai
Gatavošana
- Burkānus un kabaci notīra un sagriež gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves.
- Uz pannas izkausē sviestu un apcep tajā burkānus.
- Kad burkāni pusmīksti, pievieno kabačus un cep, līdz dārzeņi gandrīz mīksti.
- Olas sakuļ ar sev tīkamām garšvielām un pienu un pārlej dārzeņiem.
- Uzliek pannai vāku un mazā karstumā cep, līdz virsiņa vairs nav šķidra. Tad var apgriezt otru pusi, lai apbrūnē, bet var arī negriezt.
Ieteikumi
- Ja garšo, kopā ar burkāniem var likt cepties arī sīpola ripiņas, kas sagrieztas tik smalki, kā pašiem labpatīk.
- Mums ļoti garšo dilles, tāpēc nereti sakultai olai pielieku smalki sagrieztas dilles un dažkārt arī mazliet pētersīļus.
- Omlete labi garšo ar svaigajiem salātiem, kas sajaukti ar eļļu, mazliet citrona sulu un Vidusjūras garšvielām.