Dārzeņu sautējuma sagatave pēcdzemdību laikam
Šobrīd, kad ir pieejami tik daudz svaigi zaļumi un dārzeņi, šķiet noderīgi, gatavojoties pēcdzemdību laikam, sagatavot arī kādu ''barojošu'' sautējumu.

FOTO: Agnese Gabrāne
Jau pirms kāda laika ''Ikea'' iegādājos traukus ēdiena uzglabāšanai.
Pirmos sagatavoju un saliku saldētavā šos burito: Veģetārā burito recepte.
Sastāvdaļas:
- sīpols
- 2 burkāni
- bunte sviesta pupiņu (ar pākstīm)
- bundža turku zirņu
- neliels cukini vai kabacis
- sauja spinātu
- buntīte pētersīļu
- 2 lieli tomāti
- 3 daiviņas ķiploka
- 1/2 bundža kokospiena
- sāls, pipari
- cietais siers
Gatavošana:

- Pirmo liek cepties sasmalcinātu sīpolu un burkānus, tad pievieno sviesta pupiņas ar pāksti (parasti sagriežu 3 daļās) un cep uz vidējas uguns līdz sīpols kļūst caurspīdīgs (5-10 min.).

- Tad pievieno sagrieztu cukini vai kabaci, turku zirņus un ķiploku, visu kopā apcep pāris minūtes.
- Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus tomātus un cep, līdz tie sasulojušies un izjukuši.

- Tad pievieno garšvielas, sasmalcinātus spinātus un pētersīļus, iejauc sautējumā.
- Vēl pēc pāris minūtēm visam mierīgi burbuļojot, pievieno kokospienu un nedaudz cieto sieru pēc savas gaumes, izmaisa un gatavs!