Dārzeņu sautējuma sagatave pēcdzemdību laikam

Šobrīd, kad ir pieejami tik daudz svaigi zaļumi un dārzeņi, šķiet noderīgi, gatavojoties pēcdzemdību laikam, sagatavot arī kādu ''barojošu'' sautējumu.
Jau pirms kāda laika Ikea iegādājos traukus ēdiena uzglabāšanai.

FOTO: Agnese Gabrāne

Jau pirms kāda laika ''Ikea'' iegādājos traukus ēdiena uzglabāšanai.

Pirmos sagatavoju un saliku saldētavā šos burito: Veģetārā burito recepte.

 

Sastāvdaļas:

  1. sīpols
  2. 2 burkāni
  3. bunte sviesta pupiņu (ar pākstīm)
  4. bundža turku zirņu
  5. neliels cukini vai kabacis
  6. sauja spinātu
  7. buntīte pētersīļu
  8. 2 lieli tomāti
  9. 3 daiviņas ķiploka
  10. 1/2 bundža kokospiena
  11. sāls, pipari
  12. cietais siers

 

Gatavošana:

Reklāma
Reklāma
  • Pirmo liek cepties sasmalcinātu sīpolu un burkānus, tad pievieno sviesta pupiņas ar pāksti (parasti sagriežu 3 daļās) un cep uz vidējas uguns līdz sīpols kļūst caurspīdīgs (5-10 min.).
  • Tad pievieno sagrieztu cukini vai kabaci, turku zirņus un ķiploku, visu kopā apcep pāris minūtes.
  • Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus tomātus un cep, līdz tie sasulojušies un izjukuši.
  • Tad pievieno garšvielas, sasmalcinātus spinātus un pētersīļus, iejauc sautējumā.
  • Vēl pēc pāris minūtēm visam mierīgi burbuļojot, pievieno kokospienu un nedaudz cieto sieru pēc savas gaumes, izmaisa un gatavs!

Saistītie raksti