Pildīta paprika bez gaļas – ar sieru, ķiplokiem un zaļumiem
Diezgan pikanta uzkoda, kas pavisam noteikti piesies dūšu, vēsākās dienās palīdzēs sasildīties un, iespējams, arī atvairīs pa kādam vīrsuam, kas grasās rast mājvietu tavā organismā. Recepte atrasta interneta dzīlēs, taču nu tā pievienota mūsu ģimenes iecienīto ēdienu klāstam.
Sastāvdaļas:
- 4 gab. sarkanā (der arī oranžā) paprika
- 100 g cietais siers
- 2 ķiploka daiviņas
- 20 g zaļumi (pētersīļi, dilles)
- 2 buntītes timiāna zariņi
- šķipsna malti melnie pipari
Pagatavošana
- Papriku gareniski pārgriež uz pusēm un iztīra sēklotni, atstājot kātiņus.
- Sieru sarīvē uz vidēja rupjuma rīves, zaļumus sasmalcina, bet ķiploka daiviņas izspiež ķiplokspiedē un visu samaisa. Pagaršo, vai nepieciešams sāls, ja vajag pievieno gan to, gan maltos piparus un atkal rūpīgi samaisa.
- Sapilda piparu pusītes, liek cepamformā, pāri kārto timiāna zariņus un visu pārklāj ar foliju.
- Liek iepriekš līdz 160 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes – pirmās 10 ar foliju, tad ņem nost un vēl 10 minūtes bez tās, lai virsiņa apbrūninās.