Eksotisks un sildošs lēcu dāls – gatavo Edgars un Emīls Kauperi

Jo aukstāks laiks, jo sildošāks ēdiens! Par garšvielu un sātīga ēdiena vareno spēku pārliecinās Emīls un Edgars no "Carnival Youth", kuri kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski saviem grupas biedriem gatavo Indijas virtuves iedvesmoto sarkano lēcu dālu.
Pasniedz sarkano lēcu dālu ar grieķu jogurtu krēmīgumam un svaigumam.

FOTO: Publicitātes foto

Pasniedz sarkano lēcu dālu ar grieķu jogurtu krēmīgumam un svaigumam.

Mēdz teikt, ka virtuvē nejaušību nav, tomēr Emīls paļaujas uz likteni un veiksmi: viņam mājās pie sienas esot liels “laimes rats” ar daudziem dažādiem ēdieniem. No rīta pirms brokastīm viņš to iegriež un skatās, ko diena nesīs.

 

Savukārt Edgara gatavots ēdiens ir īpašs notikums: “⁠Ja kaut kas jāliek galdā, visticamāk, tas būs kaut kas ārpus ikdienas ēdienkartes – franču sīpolu zupa, meksikāņu chili con carne vai tortiljas, kāds no Taizemes karijiem. Man garšo ēdieni, kas liek justies labi. No saldā gala tie būtu siera kūka un tiramisu, no pamatēdieniem – ramen vai austrumu puses kariji.” 

 

Arī šoreiz taps kaut kas eksotisks: ⁠Edgars un Emīls dodas ciemos pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo lētu, bet gardu un sātīgu sarkano lēcu dālu saviem “Carnival Youth” kolēģiem Robertam un Kristiānam. 

 

Sarkano lēcu dāls

4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 30 min
Izmaksas kopā: 8,90 eiro
Cena par porciju: 2,2 eiro

Reklāma
Reklāma

 

Nepieciešams:

  • 2 sīpoli
  • 250 g sarkano šķelto lēcu
  • 300 g basmati rīsu 
  • 10 g ingvera
  • 4 ēdamk. grieķu jogurta bez piedevām 
  • 400 ml kokosriekstu piena 
  • 480 g mērces Tikka Masala
  • 2 g čili pārslu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • sāls un pipari pēc garšas

 

Pagatavošana

  1. Noskalo sarkanās šķeltās lēcas aukstā ūdenī, lai noņemtu lieko cieti. 
  2. Liek lēcas katlā ar ūdeni (aptuveni 3 daļas ūdens uz 1 daļu lēcu), pievieno šķipsnu sāls un vāra uz vidējas uguns apmēram 10–15 minūtes, līdz lēcas kļūst mīkstas. Kad tās ir gatavas, nolej lieko ūdeni un noliek katlu malā.
  3. Smalki sagriež sīpolus un ķiploku, sarīvē vai smalki sakapā ingveru. 
  4. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, pievieno sīpolus, ķiploku un ingveru. Apcep uz vidējas uguns, līdz sīpoli kļūst zeltaini un caurspīdīgi (aptuveni 5–7 minūtes). 
  5. Pievieno pannā Tikka Masala mērci un samaisa. 
  6. Pievieno vārītās lēcas un kokosriekstu pienu, rūpīgi samaisa visu kopā. 
  7. Turpina vārīt uz lēnas uguns apmēram 10 minūtes, lai garšas labi sajaucas.
  8. Notvaicē basmati rīsus un pievieno dālam, viegli iemaisot, lai tie uzsūc garšas. 
  9. Patur uz lēnas uguns vēl dažas minūtes, lai viss vienmērīgi sasilst un garšas sajaucas.
  10. Pievieno čili pārslas pēc garšas, sāli un piparus, pielāgojot garšas intensitāti savām vēlmēm.
  11. Pasniedz sarkano lēcu dālu ar grieķu jogurtu krēmīgumam un svaigumam. Dekorē ar papildu čili pārslām vai svaigiem zaļumiem pēc vēlēšanās.
     

Noskaties arī VIDEO recepti

Saistītie raksti