Pagaršo tradicionālo persiešu sacepumu “Kuku Sabzi” – bez gaļas, ar daudz zaļumiem

Tradicionāls persiešu ēdiens, ko gatavo no olām un svaigiem zaļumiem: pētersīļiem, dillēm, kinzas un spinātiem. Lai gan Irānā šo ēdienu biežāk saista ar persiešu Jauno gadu, tajās mājās, kur dzīvo kristiešu kopienas pārstāvji, “Kuku Sabzi” iekļauj arī Ziemassvētku maltītēs, jo šis ēdiens simbolizē dzīvību, auglību un zaļumu jeb cerību un atjaunošanos, kas ir arī Ziemassvētku vērtības.
Ēdiens simbolizē dzīvību un pārpilnību.

FOTO: Publicitātes foto

Ēdiens simbolizē dzīvību un pārpilnību.

“Kuku Sabzi” pasniedz siltu vai aukstu, bieži vien kopā ar plānu lavašu un jogurtu

 

Sastāvdaļas

(4 porcijas):

Reklāma
Reklāma
  • 6 olas
  • Svaigi, smalki sakapāti pētersīļi
  • Smalki sakapātas, svaigas dilles
  • Smalki sakapāta svaiga kinza
  • Smalki sakapāti, svaigi spināti
  • Pustējkarote kurkumas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas vai sviesta cepšanai
  • Dekorēšanai: granātābolu sēklas vai jogurts (pēc izvēles)
     

Pagatavošana:

  1. Lielā bļodā sakuļ olas, pievienojot sāli, piparus un kurkumu.
  2. Pakāpeniski pievieno sakapātos zaļumus un miltus. Maisa, līdz viss ir vienmērīgi sajaukts.
  3. Lielā pannā uzkarsē olīveļļu vai sviestu. Ielej maisījumu pannā, izlīdzina to vienmērīgā kārtā.
  4. Cep uz vidējas uguns, līdz apakša ir zeltaini brūna (apmēram 8–10 minūtes). Pēc tam apgriež un cep līdz gatavībai.
  5. Izņem no pannas un sagriež.

Saistītie raksti