Veģetārais Čiva-Riva voks Markus Riva izpildījumā

FOTO: Publicitātes foto
Cena par porciju: 2,68 eiro.
Kāpēc gan vajadzīgs pavārs, ja pašam padodas gatavošana un patīk eksperimentēt? Markus Riva ir pats sev galvenais pavārs. “Man pamatus iedeva vecmāmiņa, kura ļoti labi gatavoja. Vecmāmiņa man iemācīja cept ābolu biezpienmaizi, un esmu to taisījis ar tofu sieru biezpiena vietā. Draugiem visbiežāk gatavoju visādus desertus un saldos ēdienus. Banānu maize ir tas, ko visbiežāk ceļu galdā,” atklāj Markus Riva.
Viņa ēdienkartē nav gaļas, un vislabāk mūziķim garšo krēmīgais sēņu risoto vai vegāniskā pasta, bet šoreiz top gardais, lētais un mazliet eksotiskais Čiva-Riva, kuru Markus Riva meistaro vokpannā.

Nepieciešams:
4 cilvēkiem
Gatavošanas laiks: 50 minūtes
Izmaksas kopā: 10,71 eiro
Cena par porciju: 2,68 eiro
- 1 sarkanais sīpols
- 250 g rīsu nūdeļu Exotic Food, platās
- 120 g konservētu ananasu gabaliņu
- 1 vidēja lieluma brokolis
- 20 g zaļo loku
- 1 saldā sarkanā paprika
- 1 vidējs cukini vai kabacis
- sāls, pipari pēc garšas
- eļļa cepšanai
Mērcei:
- 200 ml saldā čili mērces
- 3 ēdamk. gaišās sojas mērces
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamk. ananasu sulas.
Pagatavošana
- Nomizo un vidējos gabalos sagriež sarkano sīpolu, strēmelēs brokoli un papriku, pusgredzenos kabaci (vai cukini), bet zaļos lokus sakapā.
- Lielā pannā vai wok pannā uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Pievieno brokoli un papriku. Cep, līdz dārzeņi kļūst mīkstāki, bet saglabā kraukšķīgumu.
- Pievieno kabaci (vai cukini) un cep vēl pāris minūtes.
- Tikmēr pagatavo nūdeles – katlā uzvāra ūdeni un pārlej ar to rīsu nūdeles. Atstāj uz 5 minūtēm, līdz tās kļūst mīkstas, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecina.
- Mērcei bļodā sajauc saldo čili mērci, gaišo sojas mērci un ananasu sulu. Pievieno saspiestas ķiploka daiviņas un samaisa, lai mērce kļūst viendabīga.
- Pievieno ananasu gabaliņus dārzeņiem pannā un visu pārlej ar mērci. Samaisa un ļauj dārzeņiem sautēties 2–3 minūtes, lai tie uzsūktu garšas.
- Pievieno nūdeles un samaisa visu kopā, lai tās pārklājas ar mērci un dārzeņiem.
- Patur uz lēnas uguns vēl 2 minūtes, lai garšas sajaucas.
- Pasniedz bļodiņās, pārkaisot ar svaigiem zaļajiem lociņiem.