Tofu plāceņi – manējie gaļēdāji apēda gardu muti
Ģimenē visi esam gaļēdāji, taču laiku pa laikam izmēģinu arī kādas veģetāras receptes, jo vienkārši garšo. Arī šo uztura speciālistes Olgas Ļubinas piedāvāto ideju izmēģināju, un manējie apēda gardu muti.

FOTO: Artūrs Ķipsts
Tiiik gardi un neparasti plāceņi. Ēdām pusdienās un vakariņās.
Sastāvdaļas:
- 350 g tofu
- 1 liels banāns
- 50 ml augu dzēriena
- Cukurs (pēc garšas)
- Vaniļas cukurs (pēc garšas)
- 60 g rīsu miltu (vai citu) + panējumam
- 2 ēdamk. augu eļļas
Gatavošana
- Sagriež tofu mazos gabaliņos, banānu nomizo.
- Tofu un banānu ievieto blenderī, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un augu dzērienu. Blendē līdz viendabīgai masai.
- Masu ievieto bļodā, pievieno rīsu miltus un samaisa, lai var veidot plāceņus.
- Ar karoti ņem porciju masas, veido bumbiņu un panē ar rīsu miltiem.
- Izlīdzina mīklu, lai iegūtu 8–10 mm biezu plāceni.
- Uzkarsē pannu, pievieno eļļu un cep plāceņus 3–4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
- Pasniedz ar banānu vai citām ogām un augļiem.