Sātīgās lēcu pankūkas
Lēcas ir bagātas ar šķiedrvielām, olbaltumvielām un mikroelementiem, tāpēc var kalpot arī kā gaļas aizstājējs.

FOTO: Artūrs Ķipsts
Pankūciņas garšos gan veģetāra uztura piekritējiem, gan rūdītiem gaļēdājiem.
Sastāvdaļas:
- 150 g sarkano lēcu
- 300 ml ūdens
- Sāls (pēc garšas)
- Malti melnie pipari (pēc garšas)
- 1 tējk. paprikas
- 0,5–1 tējk. itāļu garšaugu maisījuma
- Augu eļļa cepšanai
Gatavošana
- Noskalo un izkāš lēcas, tad pārlej tās ar 300 ml ūdens.
- Pārklāj trauku ar vāku un atstāj istabas temperatūrā uz 3 stundām.
- Izmērcētās lēcas kopā ar ūdeni ievieto blenderī.
- Blendē 3–4 minūtes, līdz iegūst biezeni.
- Pievieno sāli, maltos piparus, papriku un garšaugus, visu kārtīgi samaisa.
- Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno eļļu un cep pankūkas aptuveni 1,5 minūtes no katras puses.
- Pankūkas var papildināt ar sēnēm, Indijas riekstu krēmu, jogurtu vai krējumu.