Sātīgās lēcu pankūkas

Lēcas ir bagātas ar šķiedrvielām, olbaltumvielām un mikroelementiem, tāpēc var kalpot arī kā gaļas aizstājējs.
Pankūciņas garšos gan veģetāra uztura piekritējiem, gan rūdītiem gaļēdājiem.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Pankūciņas garšos gan veģetāra uztura piekritējiem, gan rūdītiem gaļēdājiem.

Sastāvdaļas:

  • 150 g sarkano lēcu
  • 300 ml ūdens
  • Sāls (pēc garšas)
  • Malti melnie pipari (pēc garšas)
  • 1 tējk. paprikas
  • 0,5–1 tējk. itāļu garšaugu maisījuma
  • Augu eļļa cepšanai

 

Reklāma
Reklāma

Gatavošana

  1. Noskalo un izkāš lēcas, tad pārlej tās ar 300 ml ūdens.
  2. Pārklāj trauku ar vāku un atstāj istabas temperatūrā uz 3 stundām.
  3. Izmērcētās lēcas kopā ar ūdeni ievieto blenderī.
  4. Blendē 3–4 minūtes, līdz iegūst biezeni.
  5. Pievieno sāli, maltos piparus, papriku un garšaugus, visu kārtīgi samaisa.
  6. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno eļļu un cep pankūkas aptuveni 1,5 minūtes no katras puses.
  7. Pankūkas var papildināt ar sēnēm, Indijas riekstu krēmu, jogurtu vai krējumu.

Saistītie raksti