Melnsaknes ar citrona merci
Melnsaknes rūpīgi nomazgā tekošā ūdenī, nomizo un sagriež mazos gabaliņos, uzreiz ieliek etiķūdenī, lai tās nekļūst tumšas. Ļauj nedaudz ievilkties, pēc tam liek verdošā sālsūdenī un vāra 25 minūtes. Notecina sietā, ūdeni, kurā vārījušās saknes, saglabā. Norīvē citrona miziņu, izspiež citrona sulu. Katliņā ielej aptuveni 5 ēdamkarotes dārzeņu novārījuma, pievieno citrona mizu un sulu, sviestu un melnsaknes, uzvāra un pieber garšvielas.
Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Muskatrieksts
- Pipari
- Sviests
- Citrons - 1.gab
- Jūras sāls
- Balzāmetiķis
- Melnsaknes