Artišoki itāļu gaumē
Artišokiem nogriež lapu galiņus, nedaudz saīsina kātus. Citrona sulu atšķaida ar ūdeni un ieliek tajā artišokus. Brīdi ļauj ievilkties. Izņem un nedaudz atvirza atsevišķās lapiņas. Ķiploku sajauc ar pētersīļiem un piparmētru lapiņām un iespiež starp artišoka lapiņām. Apkaisa ar sāli un pipariem. Pannā ar augstu malu sakarsē olīveļļu. Ieliek artišokus ar kātu uz augšu. Ielej ūdeni tā, lai dārzeņi būtu apsegti līdz pusei. Uzliek vāku un sautē 40 minūtes. Nolej ūdeni un pasniedz pēc iespējas karstus.
Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Olīveļļa
- Pipari
- Sāls
- Svaigas piparmētru lapiņas
- Pētersīļi
- Sakapātas ķiploka daiviņas - 2.gab
- Citrona sula
- Artišoki - 2.gab