Ziedkāposti Tālo Austrumu tautu gaumē
Ziedkāpostu sadala ziedkopās, rūpīgi nomazgā un notecina. Šalotes, ķiploka daiviņas un ingvera sakni nomizo un smalki sagriež. Abu veidu eļļas sakarsē pannā. Nedaudz apcep šalotes, ķiplokus un sezama sēkliņas. Pipara pāksti nomazgā, izņem sēklas un smalki sagriež, kopā ar ziedkāpostiem ieliek pannā. Pieber maltās ķimenes, kurkumu, karija pulveri un jūras sāli. Uzmanīgi samaisa. Pannā ar vāku sautē aptuveni 10 minūtes, ja nepieciešams, pielej ūdeni. Gatavos dārzeņus apslaka ar citrona sulu.
Tauku sadedzinātāji. Apgāds Jumava, 2004.
Sastāvdaļas
- Karijs
- Šalotes - 2.gab
- Ķiploka daiviņas - 2.gab
- Gabaliņš svaigas ingvera saknes
- Sezama eļļa
- Dadžu eļļa
- Sezama sēkliņas
- Zaļā pipara pāksts
- Maltas ķimenes
- Kurkuma
- Citrona sula
- Ziedkāposts