Dārzeņu tīteņi

FOTO: Viktorija Kuprijanova, http://www.bernufoto.lv/

 

Kāpostam gar kacenu veic dziļus iegriezumus. Burkānus, kartupeļus un sīpolu notīra. Burkānus un kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves, sīpolus un zaļumus sasmalcina. Sīpolus apcep pannā sakarsēta eļļā, tad pievieno sarīvētus burkānus, kartupeļus un sautē 5min. Iemaisa zaļumus, samaltos piparus. Kāpostu liek karstā ūdenī un karsē, līdz virsējās lapas maina krāsu un atdalās no kāpostgalvas. No kāposta pa vienai loba lapas un izklāj uz dēlīša. Uz lapas liek dārzeņu pildījumu, noloka abas sānu malas, tad - pretējās malas, lai veidotos taisnstūra tītenis. Tīteņus kārto cepamajā traukā, pārlej ar karstu buljonu, pievieno pipargraudiņus un lauru lapu. Tīteņus sautē cepeškrāsnī 30 min. 180 grādu temperatūra. Tad pārkaisa ar sieru un karsē vēl 5 min. Gatavos tīteņus pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Sīpols - 1.gab
  • Lauru lapa
  • Vidēji lieia kapostgalva
  • Kartupeļi - 1/2.kg
  • Burkāni - 1/2.kg
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Sāls, pipari
  • Skābs krējums
  • Piparu graudiņi - 5.gab
  • Zaļumi
  • Dārzeņu buljons - 1.gl
  • Siers parkaisīšanai