Ceptas mannas klimpas
Pienu uzvāra, samazina liesmu un ļoti lēni ieber tajā mannas putraimus. Vāra apmēram 10 minūtes. Biezputrai pievieno 2/3 glāzes rīvēta siera, sāli, 2 olas dzeltenumus un 2 ēdamkarotes sviesta. Rūpīgi samaisa, raugoties, lai olu dzeltenumi nesarecētu. Darba virsmu samitrina ar aukstu ūdeni, uz tās uzliek mannas masu, ar nazi izlīdzina apmēram 1 cm biezā kārtā. Biezputrai ļauj 30-40 minūtes atdzist. Sakarsē cepeškrāsni. Ar cepumu formiņu vai glāzi no atdzisušās biezputras izspiež apaļus ripulīšus 4 cm diametrā. Cepešpannu ieziež ar sviestu, ieklāj tajā pēc ripulīšu izspiešanas pāri palikušo mannas biezputru, pārlej ar sviestu un pārkaisa ar rīvētu sieru. Virsū kā jumta dakstiņus liek mannas ripulīšus, vēlreiz pārziež ar sviestu un uzkaisa sieru. Pannu liek krāsns augstākajā līmenī un cep 15 minūtes, līdz veidojas kraukšķīga garoziņa. Ja tā neveidojas, krāsns temperatūru palielina un cep vēl 5 minūtes. Pirms pasniegšanas ļauj pāris minūtes nostāvēties. Piebilde Ēdienu (līdz cepšanai) var pagatavot vairākas dienas iepriekš un uz pannas, pārklātu ar celofānu, var uzglabāt ledusskapī.
Marčella Hazana Itāļu virtuve. Jumava 1995. gads
Sastāvdaļas
- Piens - 1.l
- Mannas putraimi - 1.glāze ar kaudzi
- Sāls - 2.tējk.
- Olu dzeltenumi - 2.gab
- Sviests - 7.ēd. kar.